ADOPTEER JOUW EENDJE VOOR 5 EURO EN STEUN VROUWEN MET BORSTKANKER

 

Op zondag 19 december vindt de allereerste Europese Pink Duck Race in de strijd tegen borstkanker mét publiek plaats. Think Pink Europe laat dan 20.000 roze eendjes te water in de Demer in Diest centrum. Vanmorgen, op Wereldborstkankerdag, is de start van de campagne gegeven op de Kaai in Diest, waar een metershoge roze eend al op het water dobberde.

Pink Duck Race

Maar liefst 1 op 8 vrouwen wordt getroffen door borstkanker. Dit betekent dat elk jaar, in Europa, 500.000 mensen borstkanker krijgen en 125.000 eraan overlijden. “Het gevecht tegen deze ziekte is nog steeds volop aan de gang en deze maand relevanter dan ooit. Think Pink Europe wil daarom met de internationale Pink Duck Race over heel Europa geld inzamelen voor onderzoek naar borstkanker,” zegt Jürgen Vanpraet, Managing Director van Think Pink Europe.

We hebben meteen volmondig ‘Ja’ gezegd toen we de vraag van Think Pink Europe kregen om de Belgische Pink Duck Race in Diest te organiseren. Borstkanker is een aangrijpende diagnose. Het verandert niet alleen je eigen leven maar ook dat van de mensen om je heen. Er komt heel veel op je af en het zet je leven op zijn kop. Diest wil solidair zijn met de vele vrouwen die vandaag op z’n grondgebied maar ook daarbuiten te kampen hebben met borstkanker. We kunnen en willen niet zomaar aan de zijlijn toekijken.

Op dinsdag 19 oktober komen de 20.000 eendjes toe in Diest. Vanaf dan maken ze zich twee maanden lang klaar voor de race van hun leven. Ze gaan ook op verkenning in de prachtige Demerstad. Wist je dat Diest meer monumenten per m² telt dan Brugge? Je kan er uren rondkuieren in het midden van statige huizen, monumentale kerken, oude brouwerijen en parken vol romantische ruïnes.

Help ons in de strijd tegen borstkanker

De allereerste Pink Duck Race mét publiek vindt plaats op zondag 19 december om 15 uur. Elk roze eendje heeft een uniek nummer. Het eendje dat als eerste over de eindstreep drijft, wint de wedstrijd. Het is de bedoeling dat mensen een eendje (5 euro per stuk) adopteren. Zo steun je niet alleen de strijd tegen borstkanker; je maakt ook kans op een exclusief gouden eendje ter waarde van 5.000 euro. Tegen dan hopen alle 20.000 eendjes geadopteerd te zijn en start de strijd om de snelste.

Adopteer een eendje!

Adopteer een eendje voor 5 euro op pinkduckracebelgium.com, steun vrouwen met borstkanker en kom tijdens de kerstperiode in Diest mee supporteren op zondag 19 december voor de roze eendjes! Wie weet win jij een uniek gouden eendje bezet met diamantjes.

Na de race wordt er geen enkel eendje achtergelaten en zullen ze hergebruikt worden voor de volgende Pink Duck Race. Dat is beloofd!

In samenwerking met Think Pink Europe, Heat, Volley Vlaanderen en AZ Diest

 

https://www.diest.be/diest-is-gaststad-voor-eerste-europese-pink-duck-race